We zijn met z'n zessen: vijf muzikanten en één technicus. We komen uit Brabant en we zijn een pop- en rock-coverband. En wat belangrijker is, we zijn zes echte vrienden. WIJ ZIJN RENEGADE!

RENEGADERENEGADE ontstaat als in 1989 de twee gitaristen William en Werner het spelen in een band niet langer kunnen missen. William heeft dan maar één voorwaarde: zijn broer en drummer Joost moet meedoen. Deze is meteen enthousiast en rond het drietal vormt zich al snel de band RENEGADE. Van meet af aan is het doel duidelijk: muziek maken moet plezierig zijn en het moet goed zijn. Dat doel heeft de band bereikt.


RENEGADE heeft hierdoor inmiddels een goede reputatie opgebouwd in het café- en zalencircuit. Ook op de grotere festivals, waar werd gespeeld met namen als "The Bob Color", "Rowwen Heze" en "WC Experience", wist RENEGADE haar mannetje te staan en het publiek te boeien.


Want op het podium heeft RENEGADE plezier en daar ligt dan ook de kracht van de band. De nummers worden niet alleen goed gespeeld, maar de lol die wij als band zelf nog iedere keer op het podium hebben, vindt steeds weer zijn uitwerking op het publiek.


Daarbij vormen de strakke en harde drums van Joost van Laerhoven en het stuwende baswerk van Louis Scheepmaker de basis. De slaggitaar van Werner van Disseldorp, maar meer nog de vaak spetterende gitaarsolo's van William van Laerhoven zorgen voor het stevige rockgehalte en Patrick Koolen tovert uit zijn toetsen de aanvullende piano en strijkerspartijen. Joost, Werner en William nemen vaak meerstemmige zang voor hun rekening. Het repertoire van de band bestaat uit een mengeling van pop- en rock-songs; een beetje het steviger werk uit het bekende genre.


Voorbeelden hiervan zijn te horen op, één uit de reeks, van RENEGADE-demo's die is opgenomen, o.a. in de Tafelbergstudio te Tilburg. Onze demo's geven een goede indruk van de kwaliteiten van de band.
Geinteresseerden kunnen hiervoor altijd contact met ons opnemen. En als je op de hoogte wilt blijven, kun je jouw naam en e-mail adres bij opgeven via deze site, zodat je regelmatig een nieuwsbrief ontvangt. Vele muziekliefhebbers worden zo inmiddels al op de hoogte gehouden van de "ins" en "outs" over RENEGADE.


Om de kwaliteit te waarborgen beschikt RENEGADE over een eigen P.A.- & lichtinstallatie, die professioneel wordt bediend door onze RENEGADE-licht- en geluidcrew met aan de basis sinds jaar en dag onze vaste technische man Dyon Bogaarts. Onze crew staat naast een goede lichtshow borg voor een prima podium- en zaalgeluid.
Een optreden van RENEGADE bestaat uit drie sets van ongeveer één uur en staat garant voor een avond met een prima sfeer en stevige muziek.


Heb je interesse of wil je meer weten over RENEGADE, neem dan contact met ons op.